вторник, 4 април 2017 г.

Защо да изберем дървена дограма

Суперстилната дървена дограма от, дъб и махагон и луксозните интериорни врати на КАМБЕРА И СИН могат да бъдат разгледани и изпробвани на адреса на фирмата в гр. София – ул. Житница №32
Дървената дограма на Камбера и син е произведена по немска технология и оборудване с качествени материали на германски производители. Фабриката на Камбера и син е единствената сграда, специално проектирана за производството на дървена дограма. Оптимизацията на производствените процеси и съвременното технологично оборудване са гаранция за високото качество на предлаганите прозорци.
Какви са предимствата на дървената дограма:
1.      Енергоефективност - Изборът на дървен прозорец е практичен избор. Той Ви гарантира енергоспестяване:  топлина през зимата и комфорт през летните месеци. Според експертите дървената дограма в комбинация с подходящ стъклопакет е най-доброто решение за енергоспестяване. Замерванията и изпитванията на дървени профили с различна дебелина показват най-ниски коефициенти на топлопреминаване в сравнение с ПВЦ и алуминиевите профили.
2.      Качество–Трислойната дървена дограма е изключително дълготраен продукт. Дървеният профил е специално изработен така че да не се измята или усуква във времето. Това е важно предимство в сравнение сс старите дървени прозорци. Важно е да се има предвид и фактът, че дървеният профил е единственият матероал за прозорци, който позволява в помещението да не се задържа влага. Така се предотвратява образуването на мухъл в жилищата и вредните здравословни последствия от него.
3.      Устойчивост във времето– Съвременните дървени профили за дограма преминават през редица технологични процеси – сушат се в компютърно управляеми сушилни, тестват се на опън, здравина, измятане. Подлагат се на тестове с изкуствено предизвикани агресивни условия – влажност, високи температурни амплитуди, запрашаване и др. Финишното покритие на дървения профил е с висококачествени бои и лакове с UV филтри, които предпазват дървото от влага и вредно слънчево лъчение и така удължават значително животът на дървения прозорец.
4.     Функционалност - Дървеният профил както и напредналите технологии за производство на прозорци, позволяват изработката на всевъзможни конструкции: от традиционната правоъгълна форма до, кръгли, аркови, заоблени, ромбовидни и островръхи прозорци с разнообразни начини на отваряемост. Само дървеният профил е достатъчно конструктивно издръжлив и позволява изграждане на големи остъклени конструкции: плъзгания, витрини, окачени фасади, големи крила на прозорци и т.н. В този план , дървеният прозорец е идеален за вход към вашата веранда или директно към градината на вашата къща.
5.      Естетичност Никой друг материал не може да наподоби естествената красота на дървената текстура, както и безкрайните възможности на дървото , да се тонира в съответствие с избрания домашен интериор. Дървеният прозорец може да бъде двойно оцветен – външно, в съответствие с фасадата на сградата и вътрешно, в цвета на мебелировката или друг интериорен елемент. Единствено прозорците от дърво могат да наподобят старинни архитектурни стилове и в същото време да бъдат изработени по най-модерни технологии. Те създават усещане за стил и лукс и са визитна картичка на добрия вкус. С течение на времето красотата на дървеният прозорец не избледнява – много  собственици на домове дори поръчват изкуствено състаряване на дървения профил, за да се постигне максимален естетичен ефект.
6.      Екологичност и безопасност – Дървото е естествен природен материал, който не излъчва никакви замърсители. За разлика от изкуствените материали, той е екологичен и предпазва своите стопани от алергии и заболявания. Финишната му обработка е с екологични и безопасни импрегнанти.  Съвременният дървен профил е така изработен, че да е устойчив при възникване на пожар. Той не се възпламенява и за разлика от пластмасовите изделия не тлее със задушлив газ.
Освен за остъкляване на дома, офиса, вилата или апартамента, дървените прозорци имат и някои специални приложения, свързани с изискванията за реновиране на архитектурните паметници:
--- Прозорците от дървена дограма са сред най-естетичните решения за постигане на уникална фасада – коментира Николасй Зарев, дългогодишен технолог в компанията и автор на редица уникални дизайнерски проекти. - Българските архитекти и строители често забравят основната триада в архитектурата  и строителството– камък, дърво и варова мазилка. За оформяне на фасадата, могат да се ползват и заместители, но в никакъв случай когато се отнася до реновация на паметници на културата. Често в България можете да видите сгради - архитектурни паметници да са реновирани с ПВЦ дограма. Това е недопустимо от гледна точка не само на естетичните норми, но и с оглед запазване автентичния вид на сградите.  А дървото позволява изработката на уникални бутикови прозорци с множество декорации и допълнителни детайли. От голямо значение е и избора на стъклопакет.
Единствено КАМБЕРА И СИН предлага на българския пазар иновационната интериорна врата за оптимизирано отваряне при тесни пространства. Тя изглежда стилна и красива, отваря се просто и леко – като обикновена врата, но поднася приятна изненада – крилото се прибира странично до касата, благодарение на специалния механизъм с изместваща се ос на отваряне. Така влизате свободно без крилото на вратата да е ограничено от стени или съседни мебели. Разполагате с по-голямо отваряемо пространство и свобода на движение, без да дърпате, плъзгате, местите и без да се промъквате през отвора.
И  най-важното предимство на тази врата: отваряемостта е в двете посоки. Можете да отворите крилото навътре или навън според пространството и според личното ви удобство. Никога не се налага, затворени в килера, да отваряте вратата дърпайки към себе си и чудейки се как точно да се разминете с крилото. Тази врата ви дава всичко, което досега предлагаха отделните решения за тесни пространства, но избягва техните недостатъци. Тя съчетава широката отваряемост на плъзгащите врати, компактното прибиране на хармониките и двупосочното отваряне летящите крила. 
А как ще изглежда: така както вие си я представяте. КАМБЕРА И СИН работи по индивидуален проект за всеки от своите клиенти. Вратите, които произвеждаме, могат да бъдат от МДФ панели в богата цветова гама и влагоустойчиви лакове с UV филтри, Могат да са покрити и с естествен дъбов фурнир по Ваш избор, тониран така, че съвършено да се вписва в домашния интериор. Вратите се остъкляват, фрезоват и декорират според Вашето виждане и вкус. Идеи за стилни интериорни врати, можете да получите от нашите мостри в шоурума на ул. Житница 32. Няма решение при дървените врати, което да не можем да изпълним!



Няма коментари:

Публикуване на коментар

ИНОВАЦИИ ПРИ ИНТЕРИОРНИ  ВРАТИ И тази година КАМБЕРА И СИН предлага уникалната за  българския пазар иновационната интериорна в...